AI Recruitment technologie in combinatie met EasyToRecruit via CV parsing

Een nog lagere drempel om te solliciteren voor jouw kandidaten? Say no more. Met automatische CV parsing heeft EasyToRecruit de oplossing voor zowel jouw kandidaten als jezelf. Want ook onze EasyToRecruiters hebben recht op een eenvoudig wervingsproces, toch? Wat is makkelijker dan een CV bestand uploaden, en daar volautomatisch alle info uit te halen om je sollicitatieformulier te vullen? Met de AI technologie van ons zusterbedrijf Actonomy maakt EasyToRecruit het waar.

Drop it like it's hot

Een kandidaat (maar ook recruiters) droppen of uploaden hun CV in EasyToRecruit. Dit CV kan in Word, PDF,… of om het even welk tekstueel formaat. Ook de LinkedIn export van het profiel van een kandidaat kan je uiteraard verwerken.

Alle tekstuele info wordt uit het bestand gehaald, ook gebeurt er een taalherkenning en groepering van alle informatieblokken uit het EasyToRecruit sollicitatieformulier. Die informatie wordt vervolgens automatisch geïnjecteerd en ingevuld in de beschikbare velden van het sollicitatieformulier en de kandidaat / recruiter kan alle informatie valideren, eventueel nog aanvullen waar nodig en tenslotte bewaren. Ook wordt verborgen full text informatie bewaard voor in latere search in EasyToRecruit.

What's in it for you?

Nog niet helemaal overtuigd? Dan geven we je graag een overzicht van de voordelen van deze nieuwe feature, zowel voor jouw kandidaten als voor onze EasyToRecruiters:

  • Jij en je kandidaten besparen heel wat tijd, het sollicitatieformulier hoeft niet meer manueel ingevuld te worden en het verwerken van de sollicitatie wordt efficiënter.
  • Manueel invoeren van gegevens kan ook leiden tot het maken van fouten. Automatisch parsen vermindert dan ook de kans op typfouten en inconsistenties, wat dan ook weer de betrouwbaarheid van data-analyses zal verbeteren.
  • Het gebruik van geavanceerde technologie geeft een moderne, professionele en efficiënte indruk van het recruitmentproces wat weer de kandidatenervaring verbetert.
  • Het zal voor de kandidaat ook de drempel verlagen om te solliciteren bij jouw organisatie wegens het gemak dat deze feature voor de kandidaat biedt!
 

Heb je nog vragen of interesse in een demo?

Contacteer ons of jouw Account Manager en dan helpen we je graag verder!

#WemakeitEasyToRecruit

Picture of Evy Melkebeke

Evy Melkebeke

Evy Melkebeke is senior project manager bij HR-Technologies, een Gentse provider van de e-recruitment software EasyToRecruit, die als cloudoplossing bedrijven uit alle sectoren optimaal ondersteunt bij rekrutering & selectie en employer branding.