Redenen om een ATS te gebruiken - EasyToRecruit

5 redenen om een ATS te gebruiken bij rekrutering

De meeste organisaties zijn intussen wel bezig met een ATS, maar toch merken we dat er zelfs in deze uitdagende tijden nog altijd klassieke, niet-gedigitaliseerde en ongecentraliseerde rekruteringsmethoden gebruikt worden.

Lees meer →

AI Recruitment technologie in combinatie met EasyToRecruit via CV parsing

Ben je op zoek naar een efficiëntere manier om kandidaten te werven? EasyToRecruit introduceert automatische CV parsing, waardoor zowel kandidaten als recruiters tijd besparen en fouten verminderen. Met de AI technologie van Actonomy wordt het sollicitatieproces eenvoudiger en gebruiksvriendelijker. Ontdek hoe deze innovatieve oplossing de drempel verlaagt voor kandidaten om te solliciteren en de kandidatenervaring verbetert.

Lees meer →

Rekruteren tijdens de zomer? Ik zeg jaaaa!

De zomer is nu al even van start gegaan, en terwijl veel mensen zullen genieten van hun welverdiende vakantie, biedt deze periode een gouden kans voor bedrijven om hun rekruteringsstrategie te versterken. Juist tijdens de zomermaanden zijn er verschillende redenen waarom het slim is om op zoek te gaan naar nieuw talent. In deze blog bespreken we waarom de zomer de ideale tijd is om te rekruteren en hoe je deze periode optimaal kunt benutten om de beste kandidaten aan te trekken.

Lees meer →

Optimaliseer jouw communicatie met de nieuwe geplande mails feature

De nieuwe “Geplande Mails” feature van EasyToRecruit stelt gebruikers in staat om e-mails in te plannen en automatisch te verzenden op een later moment, wat zorgt voor efficiëntere communicatie tijdens het wervingsproces. Deze functie biedt voordelen zoals verbeterde onboarding, gestructureerde follow-up na interviews, automatische herinneringen voor kandidaten, en het verzamelen van feedback, wat de algehele kandidatenervaring verbetert en tijd bespaart. Door communicatie te timen, kunnen recruiters de betrokkenheid en tevredenheid van kandidaten verhogen zonder extra moeite.

Lees meer →
SSO en MFA ontcijferd! Hoe bieden ze nog veiligere toegang tot jouw ATS?

SSO en MFA ontcijferd! Hoe bieden ze nog veiligere toegang tot jouw ATS?

In deze nieuwe blogpost duiken we in de wereld van Single Sign On en Multi-Factor Authenticatie. Deze technologieën stroomlijnen het inlogproces, en bieden een versterkte beveiliging voor jouw ATS. We tonen hoe SSO het leven van recruiters vereenvoudigt door gebruik van één enkele set inloggegevens, en hoe MFA een extra beveiligingslaag toevoegt die essentieel is voor het beschermen van gevoelige data tegen cyberdreigingen. Deze blog zal je helpen te begrijpen waarom een geavanceerd ATS zoals EasyToRecruit, dat deze technologieën vandaag integreert, onmisbaar is voor jouw organisatie.

Lees meer →

Stop de tijdrovende afsprakenplanning met kandidaten!

Het rekruteren van toptalent kan al uitdagend genoeg zijn zonder de frustratie van het handmatig puzzelen om afspraken in te plannen met een kandidaat, laat staan met meerdere kandidaten. Afspraken plannen kan een tijdrovend proces zijn. De ene e-mail na de andere versturen, telefoontjes plegen, en dan wachten op antwoorden – het kan dagen en zelfs weken in beslag nemen. Maar met onze nieuwe workflow planner is dat nu verleden tijd!

Lees meer →

Snellere werving via de PDF generator en inline viewer

Elke sollicitant wordt verwacht tijdens een sollicitatie meerdere documenten aan te leveren, zoals CV’s, sollicitatieformulieren en motivatiebrieven. Het traditionele proces om elk van deze bijlagen manueel te bekijken is echter zeer tijdrovend, door het individueel downloaden en openen van elk bestand in de juiste toepassing. Maar wat als er een snellere en handigere manier was?
Ontdek onze nieuwe feature in EasyToRecruit!

Lees meer →

Ontgrendel de kracht van samenwerking: Rollen en permissies in EasyToRecruit

Het rekruteringslandschap evolueert voortdurend en wordt steeds complexer. Als leverancier van een applicant tracking system, EasyToRecruit, begrijpen we dat effectief werven niet langer het exclusieve terrein is van enkel de HR-afdeling, maar dat dit een gezamenlijke inspanning van verschillende stakeholders en afdelingen vereist, met elk hun specifieke verantwoordelijkheden. In deze blog bespreek ik de rollen die EasyToRecruit daarvoor aanbiedt, en hoe je alle rechten kan instellen.

Lees meer →

Top Employer 2023 AZ Maria Middelares: met EasyToRecruit aan hun zijde

De felbegeerde Top Employer 2023 titel voor AZ Maria Middelares met EasyToRecruit aan hun zijde

Lees meer →

YOUCA Action Day: een dag meewerken en je loon doneren aan Plan International Senegal!

Op 19 oktober 2023 is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Dan engageren 15.000 jongeren zich op een schooldag om één dag te gaan werken. Het loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Lees meer →

Hoe boost je in 6 simpele stappen je employer branding op een budgetvriendelijke manier?

Employer branding, een term die letterlijk niet meer uit de sociale media weg te slaan is. Als bedrijf kan je op heden niet meer competitief in de markt staan als je niet hebt nagedacht over jouw employer branding.

Lees meer →
CV invullen

De kracht van beknopt: waarom een kort sollicitatieformulier geweldig is!

De kracht van beknopt: waarom een kort sollicitatieformulier geweldig is! Je ATS is mooi opgezet en draait jouw recruitment processen op maat. Je vacatures zijn …

Lees meer →

Tips en tricks voor de zomer- vakantie

Binnenkort start opnieuw de zomervakantie – het groot verlof – voor veel bedrijven komkommertijd, een periode waarin de rekrutering stilvalt. Voor andere bedrijven is dit net een piekperiode waarin kortstondige vacatures in bulk moeten ingevuld worden! Voor beide scenario’s geven wij je graag tips and tricks hoe je je rekrutering optimaal kan opvangen tijdens de vakantiemaanden.

Lees meer →

De resultaten van onze 2023 bevraging van EasyTorecruit

In dit artikel gaan we de bevraging, die begin 2023 werd gehouden, bij onze klanten, om te bepalen welke nieuwe features ze graag in de toekomst hadden gezien in EasyToRecruit, bespreken. We gaan kort met jou overlopen waarom een bevraging zo belangrijk is voor ons en onze klanten. Vervolgens gaan we graag met jou door de resultaten en gaan we samen een diepere kijk nemen op de 3 features die hier als duidelijke winnaars zijn uitgekomen. We bekijken de manier waarop deze features worden geïmplementeerd in EasyToRecruit en welke voordelen deze voor jou bieden als ze toegevoegd worden aan onze software.

Lees meer →

5 tips voor het gebruik van AI samen met je ATS!

5 tips voor het gebruik van AI samen met je ATS! Er gaat geen dag voorbij of je krijgt wel een krantenkop voorgeschoteld over de …

Lees meer →

Jouw ATS geïntegreerd: met je website!

Hoe kan je nog meer uit je rekruteringssysteem halen? Een voor de hand liggende piste is verder te gaan integreren! In deze reeks blogposts rond het koppelen van je ATS aan andere tools via integraties, lichten we verschillende mogelijkheden toe, en we starten met de integratie naar je website toe.

Lees meer →

EasyToRecruit & de zorg: Bedankt aan de zorg!

In deze blog geef ik 5 goede voornemens mee die de moeite zijn om vol te houden om van 2023 een bloeiend jaar te maken voor jouw werknemers en organisatie.

Lees meer →

Van klantenfeedback tot nieuwe EasyToRecruit-release

Een SaaS Applicant Tracking System als EasyToRecruit ontwikkelen en laten evolueren: hoe pak je dat aan? Hoe bepaal je tempo en inhoud van de nieuwe releases van je toepassing? Waarop baseer je je om je software telkens dat stapje verder te brengen? Ontdek het in deze blog over onze aanpak voor de roadmap van EasyToRecruit.

Lees meer →

A day in the life of EasyToRecruit support

Software ontwikkelen is één ding, dat ook dagelijks in de lucht houden, en maken dat je er zoveel mogelijk value kan uithalen is iets anders. Daarom gaan we in deze blog even in op een eerder verborgen aspect van onze werking, maar tegelijk een oh zo belangrijk aspect: de werking van onze helpdesk.

Lees meer →

Op naar werkgever van het jaar in 2023? Met deze 5 tips kan jouw jaar alvast niet meer stuk!

In deze blog geef ik 5 goede voornemens mee die de moeite zijn om vol te houden om van 2023 een bloeiend jaar te maken voor jouw werknemers en organisatie.

Lees meer →

De sollicitant is koning!

Wie reeds een hele tijd in het rekruteren zit, moet het alvast al opgevallen zijn dat er zich de voorbije jaren fundamentele veranderingen hebben voorgedaan in het rekruteringslandschap. Waar vroeger een sollicitant kwam solliciteren voor jouw bedrijf, ga jij nu als bedrijf gaan solliciteren bij een potentiële toekomstige werknemer.

Lees meer →

Securex, klant van het eerste uur

Securex is een internationale speler in de ondersteuning van ondernemerschap en de uitbouw van personeelsbeleid en dit voor particulieren, starters, zelfstandigen, kmo’s, grote ondernemingen en overheden. Securex helpt zo met zijn meer dan 1700 medewerkers, bedrijven bij hun hr-beleid, op alle vlakken.

Lees meer →

SaaS-lunchtime: ons ATS komt met SLA en ISO-saus​

EasyToRecruit is een klassiek Applicant Tracking System (ATS), en werkt dus met persoonsgegevens van je kandidaten. Meer dan ooit verplichtte de GDPR-wetgeving iedereen die data zorgvuldig te bewaken en te bewaren. Maar hoe doen we dat voor EasyToRecruit? Hoe garanderen we de veiligheid van je data binnen de Europese Unie? Ontdek het in deze blogpost aan de hand van enkele acroniemen en concepten.

Lees meer →

e-Contracting vanuit EasyToRecruit

Wat horen onze EasyToRecruiters graag? Minder manueel werk, vereenvoudigd werk, automatisatie die rekening houdt met uitzonderlijke situaties, vermijden van fouten en van dubbele kandidaten,… . En laat dit net de basis zijn waarop EasyToRecruit gebouwd is…

Lees meer →

GDPR en jouw Applicant Tracking System

Rekrutering draait rond persoonsgegevens: je wil van je kandidaten graag heel wat info verzamelen en verwerken, en meestal ook bijhouden in je recruitmentdatabase voor later gebruik als werfreserve. Daarom val je onder de GDPR-wetgeving, en dat heeft enkele belangrijke wettelijke gevolgen voor jouw ATS!

Lees meer →

LinkedIn: jouw digitaal visitekaartje!

LinkedIn, 2o jaar geleden nog een onbekend begrip maar vandaag de dag een onmisbaar concept in onze professionele wereld. Waar facebook bekend staat voor onze amicale en sociale relaties, Instagram als het platform waarop je jezelf of je bedrijf promoot, Tiktok eerder als artistiek platform, weet iedereen dat LinkedIn het grootste online professionele netwerk is in de wereld.

Lees meer →

Pasja, de HR-Technologies office dog

Bij HR-Technologies hebben we sinds het einde van de eerste lockdowns onze eigen office dog, Pasja! In deze blog leer je hem en de voordelen die hij biedt beter kennen …

Lees meer →

Stagiairs, jouw vaste werkkrachten van morgen!

Stages zijn vandaag de dag onmisbaar geworden in de structuur van groeiende bedrijven. Studenten in een leertraject zijn de uitgelezen kandidaten om jouw vacatures op termijn effectief in te vullen.

Lees meer →

Interne mobiliteit, de oplossing voor de woedende war for talent!

Zit je soms ook met jouw handen in het haar bij jouw zoektocht naar de geschikte kandidaat om jouw vacature in te vullen? Vaak ligt de oplossing hiervoor dichter dan je denkt. Veel bedrijven beginnen over te schakelen op interne mobiliteit.

Lees meer →

Verbeterde time to hire via Thalento assessments vanuit EasyToRecruit

Online assessments vanuit EasyToRecruit doorsturen naar kandidaten en een uitgebreid rapport hiervan downloaden in EasyToRecruit

Lees meer →

EasyToRecruit levert je nu ook de jobmarketing expertise van Brockmeyer

Wil je de respons op jouw vacatures verbeteren? Wil je meer kandidaten bereiken? Dit kan met een bredere jobposting vanuit EasyToRecruit naar Brockmeyer.

Lees meer →