De resultaten van onze 2023 bevraging van EasyToRecruit

In dit artikel gaan we de bevraging, die begin 2023 werd gehouden, bij onze klanten, om te bepalen welke nieuwe features ze  graag in de toekomst hadden gezien in EasyToRecruit, bespreken. We gaan kort met jou overlopen waarom een bevraging zo belangrijk is voor ons en onze klanten. Vervolgens gaan we graag met jou door de resultaten en gaan we samen een diepere kijk nemen op de 3 features die hier als duidelijke winnaars zijn uitgekomen. We bekijken de manier waarop deze features worden geïmplementeerd in EasyToRecruit  en welke voordelen deze voor jou bieden als ze toegevoegd worden aan onze software.

Waarom een bevraging?

Een van de unieke kwaliteiten van HR-Technologies is  de nabijheid bij onze klanten. We denken mee met, samen en voor onze klanten. Daarom houden we een jaarlijkse bevraging naar welke nieuwe features onze klanten interessant zouden vinden in EasyToRecruit. Door deze klantgerichte aanpak proberen we de voorkeuren en de behoeften van de klanten te begrijpen en kunnen we onze productontwikkeling inspanningen afstemmen op hun verwachtingen, zodanig dat we een oplossing kunnen bieden die echt aan de klantvereisten voldoet. Ook dient deze feedback als waardevolle bron van ideeën en inzichten om ons ATS te verbeteren. Door het verzamelen van deze input kunnen we bovendien trends identificeren en prioriteit geven aan het ontwikkelen van features die onze klanten echt van pas gaan komen en ons product nog meer gebruiksvriendelijk gaan maken. Door zo een proactieve aanpak laten we zien dat de mening van onze klanten er toe doet en dat we hun feedback waarderen en ons inzetten om continu te verbeteren. Niet onbelangrijk is dat we hiermee ook de klanttevredenheid verhogen. Door onze klanten mee te betrekken bij het productontwikkelingsproces, stellen we hen in staat om bij te dragen aan de evolutie van ons ATS. Deze betrokkenheid versterkt ook het gevoel van zeggenschap, wat opnieuw een sterkere relatie bevordert met onze klanten. Tenslotte is het van groot belang dat we steeds mee blijven evolueren met een HR-landschap dat snel verandert en hierbij flexibel onze product roadmap aanpassen. Door regelmatig te polsen naar de veranderende behoeften van onze klanten kunnen we snel reageren op opkomende trends, verschuivingen in de sector en technologische vooruitgang. Zo creëren we ons ATS, EasyToRecruit, dat relevant en waardevol blijft in een dynamische markt!

Welke features hebben we mee opgenomen in onze bevraging en wat is hiervan het resultaat?

 • Voor de keuze van de te bevragen features voor dit jaar hebben we ons enerzijds gebaseerd op de input van onze klanten en anderzijds op vigerende trends in de wondere wereld van de ATS. Hieronder kan je een aantal van de features terugvinden:

  • Automatisch anonieme gematchte cv’s ontvangen in partnerschap met VDAB. 
  • Social logins en 2 factor authentication
  • Interfaces met jouw HRIS of een sociaal secretariaat
  • Digitale handtekeningen ondersteunen
  • SMS communicatie vanuit EasyToRecruit
  • Power user versie van de Supplier module
  • Automatische CV document parsingWorkflow planner en agenda
  • PDF-dossier generator voor alle info van een kandidaat

  Talrijk hebben onze klanten aan het onderzoek deelgenomen en hieruit zijn we tot de volgende resultaten gekomen:

Uit onze bevraging komen er dus 3 duidelijke winnaars naar boven, de PDF generator, de workflow planner en CV parsing, en die 3 had ik hier graag verder met jou besproken.

De PDF generator

Wat is het nut van een pdf generator voor jou?

 • Consistentie: Door een PDF generator worden alle kandidaat documenten consistent opgemaakt op verschillende apparaten en platformen. Zo worden bijvoorbeeld CV’s of andere sollicitatiematerialen op dezelfde manier weergegeven voor alle verschillende partijen.
 • De opmaak van het oorspronkelijke document wordt behouden bijv. lettertype, kleur en layout. Dat kan voor het cv van groot belang zijn omdat de organisatie van de informatie een bepaalde indruk kan geven aan een recruiter.
 • PDF formaat is een compatibel formaat voor heel wat software. Recruiters kunnen dus naadloos de documenten openen op hun mobiel, op een tablet, enz…
 • Versterkte beveiliging gezien de beperkte aanpassingsmogelijkheden bij een pdf.
 • PDF is een afdrukklaar formaat.

Hoe hebben wij dat voorzien in EasyToRecruit?

 • Zoals hierboven vermeld, horen bij een kandidaat een aantal documenten. Momenteel moeten deze elk apart worden gedownload. Met de PDF generator is dat echter verleden tijd. Je kan alle bijlagen converteren naar PDF en samenvoegen en daarnaast kan je ook de documenten van verschillende kandidaten bundelen. Ook het volledig rapport van een kandidaat of een job kan hierbij toegevoegd worden. De gegenereerde PDF kan je dan met 1 klik downloaden en delen met jouw collega’s.


  Wil je graag kennis maken met onze PDF generator? Klik dan op deze link hier.

De workflow planner

Wat is het nut van de workflow planner voor jou?

  • Als bedrijf geef je daarmee al het signaal dat je je flexibel opstelt en dat kandidaten zelf mee controle hebben over het sollicitatieproces. Deze aanpak herkent dat kandidaten verschillende beschikbaarheids- en planningsvoorkeuren hebben waardoor ze een time slot kunnen kiezen die het best bij hun behoeften past. zo zijn ze op het best tijdens hun interview.
  • Door het gebruik van de workflow planner krijg je een verbeterde kandidaat-ervaring. Je geeft als bedrijf aan dat je hun tijd waardeert en respecteert. Het geeft je kandidaat een gevoel van autonomie en medezeggenschap.
  • Verminderde heen en weer communicatie. Vergeet de 10 mailtjes om correct af te stemmen wanneer het voor wie past. Met de workflow planner wordt deze onnodige coördinatie geëlimineerd. Zo besparen zowel jij als je kandidaat waardevolle tijd.
  • Snellere time to hire. Door de kandidaat in staat te stellen om zijn/ haar eigen interview tijdslot te kiezen, verminder je de administratieve overhead en versnelt de interviews planningsfase. Daarnaast door het efficiënt werken heb je minder kans je potentiële kandidaat te verliezen aan andere opportuniteiten.
  • Je creëert minder verzuim gezien kandidaten zelf hun timeslot bepalen
  • Met de workflow planner heeft iedereen de nodige planningsinformatie binnen handbereik.

Hoe willen wij dat voorzien in EasyToRecruit?

  • Vanaf de detailfiche van een vacature, zal je de mogelijkheid hebben een of meerdere “afspraak vakken” aan te maken. Je selecteert een periode en duur van de afspraak, en het systeem zal zelfstandig alle beschikbare slots genereren. Nadien nodig je een of meerdere kandidaten uit, en zij kunnen zelf kiezen voor een meest geschikt moment, waarna je als recruiter een bevestiging zal ontvangen. Je krijgt een mooi overzicht van je geplande afspraken, en kan daar onmiddellijk het gesprek loggen en verwerken.


   Wil je graag kennis maken met onze workflow planner? Klik dan op deze link hier.

CV parsing

Wat is het nut van CV parsing voor jou?

 • Automatisatie en snellere verwerking van gegevens. Hierdoor heb je minder kans op menselijke fout. 
 • Door de gegevens te extraheren, krijg je gegevens uniformiteit. Hierdoor wordt het gemakkelijker om kandidaten te vergelijken.
 • Snelle screening en classificatie. Hierdoor kan je sneller kandidaten gaan rangschikken op basis van relevante info: functie, opleiding, ervaring, locatie, enz…
 • Je krijgt een betere zoekfunctionaliteit. Je kan dus betere zoekopdrachten uitvoeren op basis van specifieke criteria en filters.
 • Je krijgt een verbeterde kandidaat-ervaring. Doordat het systeem zelf de relevante gegevens extraheert, moet de kandidaat minder handmatig doen. Dit vereenvoudigt het sollicitatieproces en maakt het meer laagdrempelig en meer toegankelijk voor sollicitanten.
  •  

Hoe willen wij dat voorzien in EasyToRecruit?

Een kandidaat die zelf solliciteert of een recruiter die een kandidaat wil aanmaken, zal geholpen worden door onze CV-parser: sleep het CV in het formulier, en het zal verwerkt worden, en de formuliervelden worden zo goed mogelijk ingevuld. Je kijkt zelf na en stuurt bij, en met een minimale moeite kan je snel alle gegevens invullen of capteren.

Wil jij meer weten over EasyToRecruit en welke voordelen onze veelzijdige tool jou kan bieden? Vraag dan hier je demo aan!

  •  

Ik zou graag een demo van EasyTorecruit krijgen!

Ontdek het hier!

Picture of Colette Van Damme

Colette Van Damme

Werkzaam als account manager bij HR-technologies. Colette heeft voornamelijk een achtergrond in HR. Zij is binnen de rekruteringssector opgeklommen van junior recruiter, naar senior recruiter, naar office manager om vervolgens verantwoordelijke te worden van een rekruteringsafdeling. Deze HR- ervaring heeft zij nu meegenomen in de sales. Zij heeft aan de andere kant van de tafel gezeten en biedt ons heel wat inzicht in waar een recruiter naar op zoek gaat in een tool om het rekruteringsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

We vertellen je vrijblijvend graag meer bij een demo van EasyToRecruit.

Because we make it EasyToRecruit!