LinkedIn: jouw digitaal visitekaartje!

LinkedIn, 2o jaar geleden nog een onbekend begrip maar vandaag de dag een onmisbaar concept in onze professionele wereld. Waar facebook bekend staat voor onze amicale en sociale relaties, Instagram als het platform waarop je jezelf of je bedrijf promoot,  Tiktok eerder als artistiek platform, weet iedereen dat LinkedIn het grootste online professionele netwerk is in de wereld. Naast de mogelijkheid om, alvorens een eerste ontmoeting, te weten wie jouw gesprekspartner gaat zijn, biedt LinkedIn een waaier aan oplossingen die jouw professioneel leven kunnen vergemakkelijken. In deze blogpost ga ik voornamelijk focussen op hoe je als recruiter LinkedIn efficiënt kan gebruiken.

Gratis op LinkedIn:

LinkedIn is het platform bij uitstek om jouw employer branding en naamsbekendheid te promoten.

  • Maak allereerst een bedrijfspagina aan waarop je jouw brand, logo, look and feel, waarden en normen en werknemers etaleert:
    • zorg voor een catchy kopregel. Een kort en krachtige omschrijving van jou en jouw business die zoektermen bevat waarmee je snel kan worden teruggevonden,
    • gebruik een veelzeggende omslagfoto en je bedrijfslogo,
    • maak dat je bedrijfsslogan direct zichtbaar is op de bedrijfspagina,
    • zet de specialiteiten  van je bedrijf in de verf in enkele USP’s,
    • zorg ervoor dat je een bedrijfsbeschrijving gebruikt die zowel de arbeiders als bedienden profielen aanspreekt,
    • niet onbelangrijk: maak dat jouw persoonlijke LinkedIn pagina overeenkomt met jouw bedrijfspagina,
    • post testimonials van jouw werknemers evenals leuke activiteiten op de werkvloer,
    • zorg ervoor dat je medewerkers aan jouw bedrijfsprofiel gekoppeld zijn. Zij zijn namelijk jouw grootste ambassadeurs,
    • hou je LinkedIn pagina up to date met nieuwtjes, vacatures en ontwikkelingen.

Hoe meer volgers je kan genereren, hoe meer visibiliteit je kan creëren.

Door al deze zaken zorg je ervoor dat jouw bedrijf voor een mogelijke sollicitant heel aantrekkelijk wordt.

  • via LinkedIn heb je de mogelijkheid om een kandidaat met een goed profiel aan te spreken. Maar let op, dit kan enkel als je een connectie hebt gemaakt met die kandidaat. Via een inmail kan je dan goede kandidaten gaan rekruteren of alleszins warm maken voor jouw openstaande vacature.
    • fine tune je zoekopdracht en bewaar deze ook zodanig dat je bij een volgende gelijkaardige search al direct een pool aan kandidaten hebt die voldoen aan jouw gevraagde criteria.
    • bekijk wekelijks of er nieuwe profielen zijn,
    • bezoek de profielen en ga na wie je profiel terug bezoekt.

Betalend op LinkedIn: 

Alle bovenstaande zaken zijn een manier om kosteloos je bedrijf in de kijker te zetten op LinkedIn.  Via je eigen bedrijfspagina  kan je dan vacatures sharen met jouw volgers en updates publiceren. De applicatie heeft echter ook een centraal jobboard waar je als bedrijf vacatures op kan gaan uploaden die dan rechtstreeks in de vacature feed komen van LinkedIn. En dit is net de plaats waar jouw potentiële sollicitant jouw vacature kan vinden via de navigatie van LinkedIn. Daar is wel een kost aan verbonden. Je kan hiervoor verschillende abonnementen aanschaffen die aangepast zijn aan jouw postingbehoeften. Via een recruiters seat (het linkedIn platform voor recruiters) heb je dan de mogelijkheid om door middel van een beperkt aantal jobslots, naargelang jouw abonnement,  jouw vacatures te gaan publiceren. Maar wat is nu exact een jobslot? Dat is de plek waar je op LinkedIn jouw vacature kan uploaden in de jobfeed. Vervolgens kan je hier dan kandidaten die matchen met jouw vacature gaan koppelen. De kandidaten die in aanmerking komen voor jouw vacature krijgen ook automatisch een meldingsmail vanaf jouw vacature wordt gepubliceerd. Op die manier wordt jouw vacature zeer zichtbaar bij het juiste publiek. Let wel op, hier hangt wel een stevig prijskaartje aan vast! 

je kan op LinkedIn ook je vacature gaan promoten. Hiervoor moet je op een bepaald budget rekenen. Wanneer jouw totaalbudget wordt bereikt wordt je vacatureplaatsing automatisch onderbroken. Je betaalt dan per klik aan LinkedIn

Hoe biedt EasyToRecruit jou hier een oplossing bij:

  • wij hebben recent een partnerschap aangegaan met Brockmeyer. Dat is een multiposting platform van waaruit je onder andere je vacatures op LinkedIn kan zetten. Per posting betaal je 1 credit dus je zit niet met de torenhoge abonnementskosten en beperkt aantal jobslots. Naargelang de keuze van de verschillende kanalen waar jouw job op wordt gepubliceerd, wordt er een korting toegekend, 
  • een tweede mogelijkheid met EasyToRecruit  is de LinkedIn jobwrapping. Indien je toch over een recruitersseat beschikt, is er de mogelijkheid om via onze LinkedIn jobwrapping module jouw vacature rechtstreeks op de LinkedIn jobfeed te posten vanuit de tool,
  • vanuit EasyToRecruit kan je jouw vacature sharen op jouw bedrijfspagina rechtstreeks uit de tool. Niet enkel op LinkedIn maar op alle bekende sociale media: Twitter, Facebook, Tiktok, Telegram,Pinterest, Whatsapp.
  • Met EasyToRecruit kan je ook gratis de Apply Online URL van je vacature, rechtstreeks vanuit de tool, delen op je eigen bedrijfspagina. Op die manier kan je gratis jouw vacature publiceren.
Foto van Colette van Damme

Colette van Damme

Werkzaam als account manager bij HR-technologies. Colette heeft voornamelijk een achtergrond in HR. Zij is binnen de rekruteringssector opgeklommen van junior recruiter, naar senior recruiter, naar office manager om vervolgens verantwoordelijke te worden van een rekruteringsafdeling. Deze HR- ervaring heeft zij nu meegenomen in de sales. Zij heeft aan de andere kant van de tafel gezeten en biedt ons heel wat inzicht in waar een recruiter naar op zoek gaat in een tool om het rekruteringsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Ook overtuigd dat je een ATS nodig hebt? Neem even contact!

We vertellen je vrijblijvend graag meer bij een demo van EasyToRecruit.