Optimaliseer jouw communicatie met de nieuwe Geplande mails feature

Een kandidaat solliciteert, en dankzij de geavanceerde instellingen van EasyToRecruit krijg je hier ook onmiddellijk een melding van. Dit stelt je in staat om de sollicitatie direct te screenen. Maar stuur je ook meteen een afwijzingsmail naar een kandidaat die niet weerhouden wordt? Waarschijnlijk niet.

Of stel je voor: na een aanwerving wil je je nieuwe medewerker regelmatig op de hoogte houden of extra informatie nasturen voor de opvolging van de aanwerving. Hoe handig zou het zijn als je deze mails direct kunt klaarzetten om op een later moment te verzenden?

En het beste nieuws? Je hoeft zelf geen herinneringen in te stellen om de mails te verzenden. Kies de mail, kies de datum voor verzending en EasyToRecruit doet de rest voor jou!

Geplande mails ... welk beest is dat?

Kort maar krachtig, met de “Geplande Mails” feature kan je e-mails vanuit EasyToRecruit uitgesteld verzenden. Je kan een algemene vertraging instellen, maar ook per e-mail template – inclusief automatische templates – kan je een specifieke vertraging configureren. Dit betekent dat je de flexibiliteit hebt om e-mails precies op het juiste moment te (laten) versturen.

Hoe kan dit mijn wervingsproces verbeteren?

Voor deze zaken kan je geplande e-mails gebruiken om je wervingsproces te verbeteren:

Welkomstmail voor nieuwe medewerkers

Stel je voor dat je een nieuwe kandidaat hebt aangeworven die pas over een maand begint. Je kunt nu een welkomstmail instellen die een week voor hun startdatum wordt verzonden, met alle nodige informatie en documenten die ingevuld moeten worden. Dit zorgt voor een naadloze onboarding en goede eerste indruk.

Betere follow-up bij interviews

Plan follow-up e-mails om kandidaten te bedanken voor hun interview en hen op de hoogte te houden van de volgende stappen. Dit zorgt voor een gestructureerde en tijdige opvolging, wat de kandidatenervaring verbetert.

Herinneringen voor kandidaten

Stuur automatische herinneringsmails naar kandidaten om hen te informeren over aankomende deadlines voor het indienen van aanvullende documenten of voor het bijwonen van assessments en interviews. Dit zorgt ervoor dat kandidaten goed voorbereid zijn en vermindert no-shows.

Onboarding communicatie

Stel een reeks onboarding e-mails in om nieuwe medewerkers op verschillende momenten te voorzien van informatie en documenten. Dit helpt hen om zich beter voor te bereiden op hun eerste werkdag en zorgt voor een soepele overgang naar hun nieuwe rol.

Feedback verzoeken

Plan e-mails om kandidaten feedback te vragen over hun wervingsproceservaring. Dit kan waardevolle inzichten opleveren en helpt jouw wervingsproces continu te verbeteren.

…. En dit is slechts het topje van de ijsberg! Met Geplande mails zijn de mogelijkheden eindeloos. Heb je nog andere ideeën over hoe deze feature jouw wervingsproces verder kan verbeteren? We horen het graag tijdens ons volgende gesprek!

Waarom zou ik dit willen? De voordelen op een rijtje!

Met de “Geplande mails” feature kan je ervoor zorgen dat jouw communicatie altijd op het perfecte moment aankomt. Bijvoorbeeld voor een nieuwe medewerker die niet direct start, kan je op een later tijdstip alle benodigde informatie opvragen.

Dankzij de handige wachtlijstfunctionaliteit die zit ingebouwd in deze module van EasyToRecruit kan je eenvoudig zien welke mails gepland staan om te verzenden. Dit geeft je een overzicht én controle over jouw communicatie, maar het biedt je bovendien ook de mogelijkheid om mails te annuleren voordat ze verstuurd worden, mocht dat alsnog nodig zijn.

Door jouw communicatie te timen, kan je de betrokkenheid en tevredenheid van de kandidaten verhogen. Relevante informatie wordt precies op het juiste tijdstip geleverd, waardoor kandidaten zich beter geïnformeerd en gewaardeerd voelen.

Maar naast al deze oplossingen en voordelen zal de “Geplande Mails” jou vooral heel wat tijd en moeite besparen. Je hoeft niet langer handmatig herinneringen of opvolgmails te versturen. Stel ze eenvoudig in en laat EasyToRecruit de rest doen!

Wil je meer weten over hoe je deze feature kan integreren in jouw wervingsstrategie? Neem contact met ons op of klik op onderstaande knop om ons een berichtje na te laten via onze website en wij contacteren jou 🙂

#WemakeitEasyToRecruit

Picture of Evy Melkebeke

Evy Melkebeke

Evy Melkebeke is senior project manager bij HR-Technologies, een Gentse provider van de e-recruitment software EasyToRecruit, die als cloudoplossing bedrijven uit alle sectoren optimaal ondersteunt bij rekrutering & selectie en employer branding.