Verbeterde time to hire via Thalento assessments vanuit EasyToRecruit

Online assessments en testen zijn ongetwijfeld bij veel organisaties een onderdeel van de wervingsprocedures, zeker bij het aanwerven van specifieke profielen.

Thalento en HR-Technologies, beide bedrijven binnen de geneHRations familie, slaan de handen in elkaar om de gemeenschappelijke klanten een nog betere ondersteuning en vlotte totaalervaring te bieden in het rekruteren via de integratie van het Thalento aanbod binnen het EasyToRecruit-ATS.

Thalento maakt hierbij gebruik van wetenschappelijk onderbouwde online assessments, gebaseerd op een eigen platform en HR-Technologies maakt deze bereikbaar via EasyToRecruit en dit zowel voor kandidaten, interne medewerkers, HR experten als voor leidinggevenden.

Waarom zou je gebruik maken van assessments?

Assessments kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen maar worden meestal ingezet voor één van de volgende redenen:

  • om “mis-fits” en verkeerde aanwervingen te voorkomen en zo ook budget te besparen
  • om de time to hire te verbeteren
  • om een positieve candidate experience én employer branding waar te maken
  • en om de kandidaat  zelf ook een duidelijk inzicht in zijn/haar competenties te geven

 

Een win-win voor zowel de kandidaat als voor jouw organisatie!

Binnen welke toepassingen kan men gebruik maken van assessments?

Assessments kunnen op verschillende momenten toegepast worden. Het is niet alleen belangrijk ze tijdens het rekruteringsproces te gebruiken, maar ook op verschillende andere momenten in de carrière kunnen ze hun nut bewijzen. Denk maar aan assessments in het kader van interne mobiliteit, promoties, reorganisatie etc … Ze kunnen helpen om een zicht te krijgen op binnen welk ander onderdeel van de organisatie een bepaalde medewerker optimaal kan ingezet worden.

Een ander voorbeeld kan zijn het opvolgen van functioneringsgesprekken of zelfs om de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Voor preselectie, selectie- en rekrutering, het managen van teams, interne mobiliteit, functioneringsgesprekken en persoonlijke ontwikkeling.

Je hoort het, de assessments kunnen op verschillende vlakken ingezet worden.  

Hoe is dit dan geïntegreerd binnen EasyToRecruit?

Rechtstreeks vanuit EasyToRecruit, tijdens het verwerken van sollicitaties en het behandelen van kandidaten, krijg je de mogelijkheid de kandidaat door te sturen voor een assessment bij Thalento. Je maakt een keuze voor een of meerdere testings, en de kandidaat krijgt automatisch vanuit de Thalento omgeving een uitnodiging om de testen te doorlopen. Vanuit EasyToRecruit kan je monitoren op de achtergrond of de assessments al dan niet zijn uitgevoerd. 

Eens de kandidaat zijn assessments heeft uitgevoerd, zal EasyToRecruit bij Thalento de resultaten van de assessments ophalen, en zichtbaar en downloadbaar maken in EasyToRecruit zelf. Je hebt dus een one-stop-shop, en een “alles-op-één-plaats-ervaring in EasyToRecruit”!

Meer weten over de Thalento assessments vanuit EasyToRecruit?

Wil je graag zelf eens een Thalento-test uitproberen? Wil je Thalento integreren in jouw EasyToRecruit? 
Contacteer jouw Account Manager en wij regelen dit. 

Geen Account Manager? Geen probleem, contacteer ons via onze contactpagina, laat je gegevens na en wij doen de rest.

In april 2022 hebben wij onze klanten via een online webinar laten kennismaken met de mogelijkheden van Thalento en daarnaast ook meer informatie gedeeld over de integratie met deze partij vanuit EasyToRecruit. 

Wil je graag een opname ontvangen van dit webinar? Geef dit dan gerust door via onze contactpagina.

Picture of Evy Melkebeke

Evy Melkebeke

Evy Melkebeke is senior project manager bij HR-Technologies, een Gentse provider van de e-recruitment software EasyToRecruit, die als cloudoplossing bedrijven uit alle sectoren optimaal ondersteunt bij rekrutering & selectie en employer branding.

Ook overtuigd dat je een ATS nodig hebt? Neem even contact!

We vertellen je vrijblijvend graag meer bij een demo van EasyToRecruit.