YOUCA Action Day: een dag meewerken en je loon doneren aan Plan International Senegal!

Bij HR-Technologies streven we niet enkel naar zakelijk succes, maar ook naar een stukje maatschappelijke impact. We geloven dat onze verantwoordelijkheid verder reikt dan alleen het leveren van technologische e-recruitment oplossingen; we willen ook graag waar dat kan bijdragen aan een betere wereld. Daarom zijn we verheugd om dit jaar het YOUCA-project te ondersteunen, een initiatief dat jongeren in staat stelt zich in te zetten voor een rechtvaardige en duurzame samenleving. Na een bezoek aan de website https://www.youca.be/project2023 werden we geïnspireerd door het project en besloten we ons steentje bij te dragen.

Over YOUCA 2023

YOUCA, YOUth for Change and Action – vroeger Zuiddag – is immers een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door hen bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en door hen te ondersteunen in hun engagement. Daarnaast zorgen we voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.

Op 19 oktober 2023 organiseert YOUCA de YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Voor de vijftiende keer engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. 

Dit jaar is de campagnepartner Plan International, een organisatie die samen met jongeren op zoek gaat naar hoe ze in hun gemeenschap kunnen strijden voor genderrechtvaardigheid. Een belangrijk aandachtspunt is het aanpakken van seksueel geweld, een wereldwijde pandemie die mede wordt gevoed door diepgewortelde gendernormen. Deze normen, die sociale regels bepalen over hoe verschillende genders zich zouden moeten gedragen, houden oneerlijke machtsverhoudingen in stand. Machtsrelaties zorgen vaak voor discriminatie en schuldverschuiving naar slachtoffers van geweld.

Plan International heeft een wereldwijd programma, ‘Champions of Change’, dat met jongeren in 41 landen werkt om deze problemen aan te pakken. YOUCA is trots hun project in Thiès, Senegal te ondersteunen, waar Plan International voetbal gebruikt als middel om gendernormen uit te dagen. Door voetbaltoernooien worden niet alleen jongeren bereikt, maar ook de bredere gemeenschap, waarmee ze samenwerken voor genderrechtvaardigheid. De jongeren zelf staan centraal in dit project, en zij nemen het voortouw om hun gemeenschappen te veranderen, zowel in hun benadering van slachtoffers van geweld als in het bevorderen van positieve mannelijkheid.

Berre

Dit jaar verwelkomen we Berre in ons team als deelnemer aan het YOUCA-initiatief. Berre, een enthousiaste en gemotiveerde student, zal een dag bij HR-Technologies aan de slag gaan. Berre zal zich voornamelijk richten op administratieve taken, een cruciaal onderdeel van onze dagelijkse operatie. Zijn inzet zal ons helpen om enkele lang openstaande taken te voltooien, waaronder het inscannen en classificeren van dossiers en contracten, zodat we als HR-Technologies nog vlotter online en remote kunnen werken. Dankzij zijn hulp kunnen we efficiënter werken en onze administratie naar klanten toe nog meer op orde hebben!

Berre komt echter niet alleen administratief meehelpen! Hij is immers ook een getalenteerde ’tufter’ gespecialiseerd in het op maat maken van tapijten en wanddecoraties. Zijn artistieke vaardigheden en vakmanschap zullen een unieke touch toevoegen aan ons kantoor, omdat hij voor ons, geïnspireerd door ons bedrijfslogo,  een uniek stuk zal ontwerpen en uitvoeren als eye catcher en focuspunt op kantoor. Door ons logo in een handgemaakt tapijt te verwerken, vieren we niet alleen ons merk, maar ook de kunst van het handwerk en de passie van jonge creatievelingen zoals Berre. 

En het is er! Ons logo prachtig uitgewerkt in een handgemaakt tapijt door Berre. 

Handgetuft E2R logo door Berre De Backer
Picture of Hendrik De Backer

Hendrik De Backer

Hendrik De Backer is CEO van HR-Technologies, een Gentse provider van de e-recruitment software EasyToRecruit, die als cloudoplossing bedrijven uit alle sectoren optimaal ondersteunt bij rekrutering & selectie en employer branding.