De haven van ANTWERPEN

"De leidraad van al onze rekrutering"

De haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen is met in totaal meer dan 145.000 mensen die er direct of indirect een job hebben de grootste economische motor van België. Met een team van maar liefst 1.600 mensen laat het Havenbedrijf Antwerpen deze wereldhaven vlot draaien. Na een zoektocht naar een goede tool voor online rekrutering koos Port of Antwerp in 2014 voor HR Technologies als e-recruitment partner en werkt sindsdien met EasyToRecruit  als tool voor online recruitment en als kandidatendatabase.

Modules & features:

GDPR, Employer Branding, Integratie Jobsite

EasyToRecruit

Voor het e-recruitment van de Haven van Antwerpen is vertrokken vanuit EasyToRecruit Professional dat verder op maat is afgewerkt zodat doorheen de tool rekening wordt gehouden met de specifieke wervingsvoorwaarden zoals procedures, departementen en loonschalen.

Ook de verwerking van stagiairs verloopt via deze tool. Er is een sterke integratie met de website, het intranet en interne systemen van het Havenbedrijf Antwerpen.

Identiteit vaststellen

Om de sollicitaties van interne en externe kandidaten via een centraal systeem laat lopen, is een custom interface gebouwd voor de authenticatie van kandidaten. Interne kandidaten loggen in met hun Port of Antwerp-account. Na authenticatie worden hun gegevens indien nodig ook geüpdatet in EasyToRecruit. 

Om deze inlogmogelijkheid te voorzien, is een op SAML-gebaseerde Single Sign On-oplossing voorzien voor het uitwisselen van authenticatiegegevens tussen systemen.

supplier-module

Toegang voor juryleden

Er is ook een toegang voorzien voor juryleden die nauw betrokken zijn bij het verwerken van sollicitaties, screenen van kandidaten, afnemen van examens…

Instelbare selectiestappen

Havenbedrijf Antwerpen kan zelf specifieke selectiestappen voor een job instellen. Zo kunnen waardegebonden en gedragsgerichte competenties en scores per kandidaat worden bijgehouden. Van hieruit kan ook een kandidatendatabase met wervingsreserve worden bijgehouden.

Publiceren op externe jobboards

Voor het creëren van meer zichtbaarheid en vindbaarheid is er een e-HR posting voorzien om te publiceren op de jobboards van VDAB, Stepstone, Jobat en Vacature.

Dit zegt Christel van Havenbedrijf Antwerpen over het werken met EasyToRecruit

“EasyToRecruit is voor ons van onschatbare waarde. De tool scheelt heel wat werk in de administratieve opvolging van selecties, die we voorheen manueel in Excel deden. EasyToRecruit sluit helemaal aan bij onze werking en is nu de basis en leidraad voor al onze rekrutering. Je zou kunnen zeggen dat het ons ‘extern geheugen’ is omdat alles wat we doen toegankelijk en overzichtelijk in de tool is verzameld.”

– Christel Paeshuys, talent & development teamleader Havenbedrijf Antwerpen

Je zoekt een oplossing voor je online recruitment

We komen je vrijblijvend graag meer vertellen en een demo van EasyToRecruit geven.