Securex, klant van het eerste uur

Securex is een internationale speler in de ondersteuning van ondernemerschap en de uitbouw van personeelsbeleid en dit  voor particulieren, starters, zelfstandigen, kmo’s, grote ondernemingen en overheden. Securex helpt zo met zijn meer dan 1700 medewerkers, bedrijven bij hun hr-beleid, op alle vlakken. Zij bieden het meest uitgebreide aanbod aan diensten: Ondernemingsloket, Sociaal Verzekeringsfonds, Sociaal Secretariaat, Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk, Verzekeringen, HR consulting en Medische Controle. En dit al sinds 1946 … Sinds 2006 is Securex ook klant van HR-Technologies. We zijn dan ook tot op vandaag trots op onze jarenlange relatie. In deze blog licht ik daarom graag een tipje van de sluier rond het traject dat we samen aflegden.

In het prille begin van HR-Technologies lag de focus vooral op, op maat gemaakte rekruteringstools, de Suite productlijn van EasyToRecruit. Langsgaan bij de klant, luisteren naar hun behoeften en wensen, uitschrijven van deze noden, rekening houden met uitzonderlijke situaties,… kortom veel workshops met veel kopjes koffie om alle functionele en technische eisen in kaart te brengen en vervolgens uit te bouwen vanuit onze EasyToRecruit-toolbox. 

 

En dit gebeurde ook bij Securex, net als toendertijd voor Adecco, Bekaert of bpost: een brede op maat gemaakte recruitment oplossing, die heel wat functionaliteiten afdekte, en die volop geïntegreerd werd in het eigen IT-landschap van de klant, om zo de volledige werking en procedures van de klant op maat te ondersteunen. Maar wat was er dan zo specifiek voor Securex?

 

  • Een interface met SAP voor import van data van interne medewerkers, formatieplaatsen, costcentra, posities en loopbaanladders,
  • Specifieke rapporten volledig op maat uitgewerkt, incl. een dump naar de interne BI-omgeving,
  • Een mogelijkheid om zoekopdrachten die uitgevoerd werden in de tool door de recruiters te laten bewaren in baskets, om later opnieuw te kunnen runnen en gebruiken,
  • Een automatische mail  naar de kandidaat op zijn/haar verjaardag,
  • Vertraging op het verzenden van mails,
  • Specifieke postings naar zeer specifieke jobboards.

En toen kwam EasyToRecruit/Professional … 

Gebaseerd op onze ervaring met onze Suite-versies en -aanpak, en gebaseerd op het feit dat de vraag op de markt begon te leven, om eerder een standaard ATS-tool te gebruiken, die geregeld updates krijgt, begonnen wij met de uitwerking van een Software-As-A-Service en een dus gestandaardiseerde versie van EasyToRecruit. 

 

Vanuit ons, nog steeds geldend basismodel voor recruitment, en gebaseerd op onze ervaringen, in de soms zeer uitgebreide Suite-oplossingen, distilleerden we een reeks van best practices en essentiële features voor een typische e-recruitment oplossing. Een eerste versie van dat standaardpakket kwam op de markt in 2009, en kende mede dankzij enkele friendly clients die van bij de start bijdroegen aan de opbouw, een groot succes.

 

In 2018 bood een overgang voor Securex naar ons standaardpakket van EasyToRecruit zich aan. Na een grondige analyse van de mogelijkheden van het standaardpakket van EasyToRecruit, versus de specifieke features op maat gemaakt in het verleden voor Securex, was het duidelijk dat we Securex evengoed of zelfs beter zouden kunnen ondersteunen via onze Professional versie.

Onze Professional versie van EasyToRecruit was de voorbije jaren immers zo hard gegroeid door de uitrol van meerdere modules, dat we intussen praktisch alle noden konden ondersteunen met het standaardpakket. Daarnaast was het een leuke extra voor Securex dat ze dan mee konden genieten van de constante updates, die het standaardpakket van EasyToRecruit kent.

 

Nieuwe modules, releases en updates worden immers niet enkel door HR-Technologies gestuurd, maar zijn vooral gebaseerd op vragen van onze klanten. Zij staan nu éénmaal op de eerste plaats en leiden voor ons de dans. Onze service, ondersteuning en nabijheid zijn hierbij één van onze belangrijkste troeven als ATS leverancier.

 

We horen onze klanten, begrijpen de HR én IT taal en doen dan ook iets met deze feedback. Minstens één maal per jaar organiseren we een evaluatiemoment bij elk van onze klanten. De feedback die we daar krijgen verzamelen we en op basis hiervan wordt onze roadmap gevuld voor de komende releases.

Sinds de overstap naar het standaardpakket is Securex alleen maar blijven groeien met maar liefst ongeveer 4500 nieuwe sollicitaties sinds begin 2022, waarvan ongeveer 190 kandidaten via referrals zijn binnengekomen, want ook dit kan via EasyToRecruit opgevolgd worden. Kandidaten geven daarbij op via wie ze de vacature hebben gevonden. Bij de aanduiding dat zij de vacature leerden kennen door een bestaande medewerker, kunnen de kandidaten ook de naam van deze interne medewerker opgeven.  En uiteraard volgt er daarop een handig rapport dat je met één klik op de knop uit EasyToRecruit kan halen.

Securex zet sinds de Corona crisis ook heel hard in op interne mobiliteit, want meer en meer vacatures worden intern ingevuld. De loopbaan van hun medewerkers meer in beweging brengen, is belangrijk voor Securex met als ultieme inzet, de medewerkers die solliciteren voor een interne job.

Met EasyToRecruit hebben we dit proces ondersteund, door het uitwerken van een op maat gemaakte interne jobsite voor Securex. Op deze jobsite kun je alle jobs raadplegen die enkel intern gepost worden, of zowel intern als extern beschikbaar gesteld worden. Sinds het begin van 2022 zijn er in totaal 207 interne vacatures gepost, waarvan 44 jobs enkel intern beschikbaar werden gesteld en 163 jobs zowel intern als extern gepost werden.

 

Deze interne jobsite kunnen de medewerkers van Securex via de intranet omgeving bereiken en hierop kunnen ze ook terecht met al hun vragen. Vragen over procedures, vragen over hun persoonlijk development plan en alle andere vragen die de medewerker graag beantwoord ziet. Securex laat niets aan het toeval over en hecht veel belang aan de evolutie van medewerkers hun loopbaan

Lees ook meer over onze oplossing voor een nog betere ondersteuning van interne mobiliteitsvragen via deze blog.
  • Naast publicatie van de jobs naar de interne jobsite en de eigen externe jobsite, voorziet EasyToRecruit ook heel wat bekendmaking via externe kanalen. Indeed is bv. een veelgebruikt kanaal, via EasyToRecruit en alle vacatures van onze klanten worden in een gecontroleerde omgeving automatisch overgezet naar Indeed (indien gewenst uiteraard). Zo ook voor Securex: zo vonden alleen al in 2022 ongeveer 995 kandidaten hun weg via Indeed naar Securex. Hiervan zijn er 22 kandidaten die ook effectief zijn aangeworven bij Securex.

Naast deze automatische feed naar onze partner Indeed, voorzien we ook tal van automatische posting mogelijkheden vanuit EasyToRecruit. Over één van deze automatische postingmogelijkheden via onze partner Brockmeyer vind je alvast meer informatie in deze blog. Contacteer ons gerust om meer te weten over het aantrekkelijke startaanbod dat we hierbij kunnen bieden. 

Securex heeft in het verleden echter specifiek gekozen om gericht te posten naar enkele klassieke kanalen, maar zet nu vooral in op één van onze gloednieuwe integraties: Jobteaser. Met deze integratie kan je jouw jobs beschikbaar maken op het career center van meer dan 700 hogescholen en universiteiten in Europa.

Sinds begin 2022 heeft Securex maar liefst 3986 CV screenings uitgevoerd voor kandidaten, waarvan 968 positieve screenings verder gingen in het selectieproces, met een totaal van 184 hirings tot op heden.  Deze hirings komen neer op een totaal van ongeveer 20 aanwervingen per maand! Reken maar uit wat een workload hier bespaard werd door de automatisering via EasyToRecruit … En van dit totaal aantal aanwervingen, zijn er 21 vanuit een wervingsreserve gebeurd, wat een mooie illustratie is van het nut van een eigen en niet gedeelde kandidatendatabase. Kan jij je voorstellen dat je met een eenvoudige searchquery 21 nieuwe medewerkers opvist uit je sollicitaties in het verleden? De cijfers spreken voor zich. Een ATS is niet meer weg te denken in hedendaags recruitment en als hulpmiddel bij de woedende War For Talent.

Wil jij ook de meerwaarde ontdekken van EasyToRecruit?

EasyToRecruit beschikt over nog veel meer modules en features dan de enkele die al jarenlang door Securex met succes worden benut. Heb je interesse om die te leren kennen en te zien wat wij voor jou kunnen doen? Boek dan vandaag nog een demo in via onze website. Vul ons contactformulier in en wij doen de rest.

Picture of Evy Melkebeke

Evy Melkebeke

Evy Melkebeke is senior project manager bij HR-Technologies, een Gentse provider van de e-recruitment software EasyToRecruit, die als cloudoplossing bedrijven uit alle sectoren optimaal ondersteunt bij rekrutering & selectie en employer branding.

We vertellen je vrijblijvend graag meer bij een demo van EasyToRecruit.

Because we make it EasyToRecruit!